Snowpaw Se A Cabo

"Emma"

Synt. 25.11.-99 - 20.2.2013

Cea-vapaa

A/A

LTEP 110, laukauskokematon

Näytt. mm. pn2, Va-Sert & Rop-vet 

Emma jalostust.järj. 

katso video

kuvia

emmaseisoosillalla.jpgemmapaanuori.jpg

Emma haettiin meille Tuija-kasvattajan luota Liedosta eräänä tammikuisena viikonloppuna vuonna 2000. Ilma oli kauhea: räntää satoi niin, ettei eteen tahtonut nähdä, monia autoja oli ajanutkin ojaan mm. muutamia linja-autoja. Emma oli kauan odotettu uusi perheenjäsenemme, johon kaikki oitis rakastuivat! Emma tuli meille pelkästään kotikoiraksi, mutta pian löysimmekin itsemme näyttelykehistä ja ajauduimme myös koirakerhon toimintaan mukaan!

emmakimi.jpg 

Emma synnytti ensimmäisen pentueensa v. 2003 ja se rekisteröitiin Snowpaw-kennelin nimiin. Pentueen nimeksi tuli ”King Of Rock´n Roll”, suuren idolini Elvis Presleyn mukaan ja pentujen kennelnimet Elviksen laulujen mukaan seuraavasti: Love Me Tender (trikkityttö),  Don´t Be Cruel (trikkityttö), That´s All Right (soopelityttö) ja Lonely Man (soopelipoika). Kyseisen pentueen isä on Susetten Quuman (Kamu).

Minulle myönnettiin kennelnimi v. 2005 ja ensimmäinen pentue tälle kennelnimelle syntyi v.2005. Emma on ensimmäisen Usvapilven kennelin pentueen äiti. Isä on Suvinuoskan Amor (Sacu). Pentueessa oli 1 soopelipoika Amorin Nuoli, kaksi trikkityttöä: Aamun Saraste ja Alexia, jonka sijoitin serkkuni perheeseen, sekä neljä soopelityttöä: Adriana, Aida, Auringon Säde ja Anastasia.

Astutin Emman vielä v. 2007 Black Gary Friendly Face:llä eli Timillä. Tuloksena kaksi soopelityttöä, jotka jouduttiin leikkaamaan: Dame Dahlia, jonka sijoitin ja Dear Daisy.

Emma on jättänyt jälkeläisilleen ennen kaikkea kaunista päätään, iloista ja rakastettavaa luonnettaan sekä hyvää terveyttään. Emma on vilkas ”pallotyttö”, eikä hänen rakkautensa pallopelejä kohtaan ole laantunut, vaikka ikää onkin tullut! Vilkkauttaan Emma on myös jättänyt jälkeläisilleen. Vaikka Emma oli tarkka turkistaan esim.kiersi kaikki vesirapakot, ei pitänyt sateella ulkoilemisesta, eikä todellakaan uinut vapaasta tahdostaan, hän alkoi nauttia uimisesta vajaa kymmenvuotiaana. Tuona kesänä v. 2009, hän meni ensimmäisen kerran itsekseen uimaan ja tuon jälkeen häntä ei tarvinnut enää houkutella, vaan hän ui aina, kun se oli mahdollista.

Emma on ns. ”tuoksucollie”: kun sillä on hyvä olla se tuoksuttaa kukkaistuoksuaan otsasta. Hyvään oloon tarvitaan vain hiukan aikaa rapsutukseen ja hellyyden osoituksiin ja Emma palkitsee sen tuoksulla, jolle mikään parfyymi ei vedä vertoja! Emma on jättänyt ainakin kahdelle tyttärelleen tämän ominaisuuden. Emma on ainutlaatuinen collie, niin kuin jokaisen collien tulisi omistajalleen olla.

Pian kymmenvuotias Emmamme on oman arvonsa tunteva rouva, jonka viisaus on kasvanut iän myötä. Hän on kaikkien kaveri, eikä kukaan voi koskaan viedä hänen paikkaansa perheenjäseniemme sydämissä.

Emma siirtyi pelamaan palloa sateenkaarisillalle 20.2.2013. Ikävä on loputon...

emmakesa081.jpg