muru_gallevaarapaa1.jpgSnowpaw Lavender Brown

"Muru"

synt. 19.11.-05 - 9.5.2019

cea-vapaa/cea-vapaa

C/C

ltep 26, laukauskokematon

Näytt. 3xserti, 2xcacib, ROP, RYP2, ROP-veteraani

Muru jalostust.järj. 

 

 

 

 

 

 

murugallevaara_sivu002.jpg

 

 26.10.2012_041.jpg

 

Mitkä seikat vaikuttivat siihen, että Murusta tuli minun koirani??

Itselleni syntyi syksyllä 2005 kennelini ensimmäinen pentue. Olin päättänyt jo ennen noiden pentujen syntymää, että tuosta pentueesta tahdon jättää itselleni yhden nartun, pentueen emänähän oli Emma ja isänä Sacu. Valitsinkin tuosta seitsemän pennun joukosta itselleni sopivimman,  soopelitytön. Ikävikseni tällä pennulla oli coloboma toisessa silmässä, joten en halunnut jättää sitä itselleni. Samana syksynä Tuija ilmoitti uudesta pentuesuunnitelmasta (Eurofix Cop Of America - Snowpaw My Own Dorothy). tämän pentueen  oli määrä syntyä loppusyksystä. Ilmaisin Tuijalle kiinnostukseni tätä pentuetta kohtaan. Jonkin ajan kuluttua pentueen syntymän jälkeen Tuija kysyi tahtoisinko ottaa sijoitukseen nartun tuosta yhdistelmästä ja minä suostuin siihen.

Muru haettiin Hopan Piian luota Vaasan alapuolelta. Piia oli tulossa Turusta ja ystävällisesti toi autonsa kyydissä Murun hieman lähemmäksi meitä! Kun tapasin Murun ensi  kerran, ihastuin heti tuohon karvapalloon, sekin pomppi minua vasten ja kerjäsi syliin, mistä lie heti tunnistanut emäntänsä!

Myöhemmin purimme sijoitussopimuksen Tuijan kanssa, koska Murun lonkkalausunnoksi tuli C/C. Eläinlääkäri kyllä sanoi, että nämä lonkat eivät tule vaivaamaan Murua, koska ne eivät ole löysät, vaikka eivät olekaan tarpeeksi syvällä lonkkamaljoissa.

Muru on energinen ja toimintaa rakastava collie. Harrastan Murun kanssa tottista ja jälkeä. Tavoitteenamme on BH- kokeen läpäisyn jälkeen hankkia ainakin koulutustunnus palveluskoirakokeesta (jälki). Muru on käynyt harjoittelemassa myös paimentamista ja intoa tuntuisi riittävän siihenkin lajiin. Muru on herkkä lukemaan ihmisen kehon kieltä ja hänen kanssaan pitää olla tarkkana ettei anna epähuomioissaan kahta eri käskyä yhtä aikaa (sanallinen ja esim. käsi). Kun itsekin olen ensikertalainen näissä koelajeissa, niin tietäähän sen, että ohjaajan vikahan se on, kun koira ei tee käskyn mukaan!

Murulla on näyttelyistä kaikki sertit kasassa muotovalion arvoa varten sekä kaksi cacibia. Muru ei läpäissyt kuitenkaan luonnetestiä, liian alhaisten pisteiden takia. Hän on tuomareiden (Hynynen & Keinänen) mielestä pehmeä ja he katsoivat Murun toimintakyvyn riittämättömäksi (josta itse olen eri mieltä!). En vielä tiedä käytänkö Murun uudestaan luonnetestissä.

Muru on ääntään käyttävä collie eli hän kommentoi lähes poikkeuksetta aina äänellään. Jos puhuttelet häntä, tai tulet kylään meille kuulet kyllä, mistä puhun. Muru käyttää ääntään myös turhautuessaan esim. tottiskentällä ns. väliajat ovat Murun mielestä aivan turhanpäiväisiä ja se pitää sanoa ääneen!

Muru on rakastettava ja erittäin uskollinen omistajalleen. Hän  ”tyyrää”  takapuolensa syliini, jos satun olemaan polvillaan lattialla ja siinä sitä sitten istutaan sylikkäin. Muru on juuri viime yönä tehnyt esimmäiset pentunsa (2) ja hoivaviettiä näyttää löytyvän. Arvoitukseksi jää, käytänkö Murua enempää jalostukseen…

muruessikesa08.jpg

6v 10kk  pakattu22012.jpg

pakattuistuu1.jpg

pakattuistuu2.jpg