essi20084.jpg

Pikikuonon Essi

"Essi"

 2.1.-04 - 21.1.2016

cea-vapaa

pra-vapaa (.11-07)

A/A

0/0

näytt. usea eri

lt.+95, laukaisuvarma

shelttiyhdistyksen eri-ruusuke

 

 

 

 

essi20082.jpg

 

Poikamme Kimi osti lähes omilla säästöillään itselleen Essin, agilitykoiran. Menimme hakemaan Essin Viitasaarelta, jonne Sari-kasvattaja toi tytön. Olin järkyttynyt, kun näin Essin…en ollut ikinä nähnyt niin pientä koiraa. Essi mahtui povitaskuuni, jonne laitoin hänet siksi aikaa, kun menimme huoltoasemalle kirjoittamaan paperit. Essi hurmasi perheemme iloisella ja sisukkaalla luonteellaan ensi päivistä alkaen. Kimi alkoi käydä Essin kanssa agility treeneissä Essin ollessa noin vuoden vanha. Essi oli nopea agilitykoira ja omaksui nopeasti uudet asiat.

Essi astutettiin loppukesästä 2007 Kanadan tuonti Grandgables A Showy Fellow:lla eli Fellalla. Astuminen oli hankala, koska Essi oli niin ahdas ja luulimmekin Maritan kanssa, ettei Essi tule kantavaksi tuosta astutuksesta. Toisin kuitenkin kävi ja huomasimme Essin olevan kantavana, kun astutuksesta oli kulunut kuusi viikkoa, liikkeetkin tuntuivat jo viikon päästä tuostaJ Essi keisarinleikattiin 5.10. ja kolme narttupentua syntyi: Mimmi, Emma ja Roosa.

Raskauden jälkeen Essi ja Kimi eivät ole käyneet enää agilityssä, joten Essi viettää nyt päiviä perheemme lemmikkinä ja ”lellivauvana”. Essi kävi luonnetestissä syksyllä 2008. Vaikka tuomareita ”huvitti” Essin ilmestyminen testattavaksi (suurin osa edellisistä koirista oli ollu RotwailereitaJ) tyttö näytti, ettei koko ole aina määräävä tekijä.  Luonnetestipisteet siis +95 ja laukaisuvarma!!

Essi on pieni sheltti, säkä juuri ja juuri sallitun rajoissa. Käyn toisinaan juoksemassa Essin kanssa (10km) siis kestävyyttä löytyy. Essi on avoin ja toiminnanhaluinen sheltti, hän kulkee laumamme mukana, liekö luulee olevansa pieneksi jäänyt collieJ

Veteraanitarkastuksessa (10v) Essiltä löydettiin pieni läppävuoto ja siihen saatiin lääkitys. 12-vuoden iässä Essin kunto romahti yllättäen yhden viikon aikana. Ell diagnosoi Essillä olevan kasvaimia tai/ja maksan toimintahäiriö, jonka vuoksi Essin kehko-ontelot ja vatsa olivat täynnä nestettä. Mitään ei ollut enää tehtävissä ja Essin parhaaksi päästimme urhean, rakkaan, pikku-Essimme taivaskoiraksi. Kiitos Essi, elät ikuisesti sydämissämme <3