USVAPILVEN PALKITUT

Tämä sivu on huomionosoitus Usvapilven kennelin kasvateille ja omistajille, jotka harrastavat / ovat harrastaneet koiransa kanssa joko yhtä tai useampaa lajia ja ovat saavuttaneet lajissaan palkintosijoja/valionarvon/mestaruuden. 

Usvapilven Hyvän Mielen pisara (pysti), jaetaan koirakolle, joka on aktiivisesti harrastanut vaikkapa vain omaksi ilokseen jotakin lajia (näyttely/agility/pk-lajit, toko, paimennus tm.). Sen tarkoituksena on kannustaa koirakkoa edelleen kohti uusia haasteita :)

Vuonna 2013 jaettiin ensimmäiset Hyvän Mielen pisarat.

Hyvän mielen pisara 2019:

Pitkäkarvainen collie Iina, Usvapilven Mystical Royal Touch synt. 10.8.2015, 
om. Tiina Lehtinen, Oulu

Kuvateksti

Ansiot: Iina on kiertänyt omistajansa kanssa ahkerasti näyttelyitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Iina valioitui kesällä 2019 (FIN mva). Iinalla on myös jälkeläisnäyttöä, hän on äiti viidelle Hovihaukun kennelin pennulle. Onnea Tiina & Iina!

Hyvän mielen pisara 2017:

Shetlanninlammaskoira Kassu, Usvapilven Kaspian. synt. 26.6.2014.
 om. Laura Lehtola, Oulu

Kuvateksti

Ansiot: aktiivinen harrastaminen mm. agility, rally-toko, josta myös kilpailutuloksia, lisäksi Kassua on käytetty lampailla. Kassu on terveystutkittu ja hän on läpäissyt luonnetestin tuloksella +101, laukauskokematon.

Hyvän mielen pisara 2015:

Pitkäkarvainen Collie Luna, Usvapilven Hermione, s.28.4.2011

om. Jaana Tolonen, Kajaani

Kuvateksti

Kuvateksti

Kuvateksti

ansiot: aktiivinen harrastaminen ja toko-kokeisiin osallistuminen. Tokossa 3 alokasluokan tulosta puolen vuoden sisällä ja siirto avoimeen. Lisäksi Jaana on käyttänyt Lunan luonnetestissä, jossa tuloksena: +157 ja laukausvarma.

Omistajan kertomaa:

" Luna on sosiaalinen ja avoin koira. Luna pitää ihmisistä erittäin paljon ja hakeutuu mielellään vieraidenkin seuraan paijattavaksi. Luna tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa, mutta haluaa selkeästi olla porukan päällikkö, eikä anna kenenkään hyppiä nenille. Luna ei haasta riitaa, mutta näyttää kyllä, kun tullaan liian lähelle ja liian innokkaasti. Harrastusominaisuuksia Lunassa on collieksi paljon, vahvana moottorina sillä toimii taistelutahto. Luna työskentelee hyvin ohjaajalle ja omaa selkeän halun miellyttää. Luna on ollut helposti koulutettava koira ja harrastuksia silmälläpitäen omaa riittävästi rohkeutta ja jo aiemmin mainittua taistelutahtoa. Luna luonnetestattiin pistein 157 ja +++ laukausvarma. Kaikki alueet collien ihanteessa ja testin tulos kuvaa koiraa mielestäni erinomaisesti. Luna osallistuu mielellään kaikenlaiseen toimintaan, aina hakumaastosta remontin tekoon ja postin hakuun. Kuten kuvasta näkyy, edes koiratarhaa ei tarvinnut rakentaa yksin. Kokonaisuudessaan tasapainoinen ja onnistunut paketti."

Videota Jaanan ja Lunan yhteistyöstä (ensimmäinen tokokoe).

https://www.youtube.com/watch?v=nr8_k9Wc76o&feature=youtu.be


Hyvän Mielen pisarat 2013:

Shetlanninlammaskoira Mimmi, Up:n Entten Tentten, s. 5.10.2007

om. Tiina ja Juha Karjalainen, Haukipudas

Kuvateksti

Kuva: Pirkko Riekki

ansiot: aktiivinen harrastaminen ja kilpaileminen agilityssä ohjaajansa Juha Karjalaisen kanssa. Useita näyttelyitä, joista mm.luokkasijoituksia ja vara-serti.

Seuraavana vuonna 2014 Mimmi saavutti Agilityvalion arvon! Lämpimät onnittelut!

Omistajien kertomaa:

"Mimmi on laumansa POMO. Diivamainen tyttö. Isännän paras kaveri, rakastaa agilityä, jota enää (8v.) harrastavat omaksi ilokseen."

Pitkäkarvainen Collie Nero, Usvapilven Flipper, s. 5.7.2008

om. Seija Mylly, Haapavesi

Kuvat: Anne Myllyoja

"Hyvin kaunis uros, erinomaiset mittasuhteet. Kaunis pää, hyvä ilme ja korvat. Erinomainen ylälinja. Hyvät kulmaukset, kaunis pyöreä reisi. Hyvät vapaat liikkeet. Hyvä karva." Rainer Vuorinen

ansiot: aktiivinen kulkeminen näyttelyissä, joista mm. seuraavat tulokset: 3xserti, 1xcacib, 2xvara-cacib, 1x ROP! Onnittelut!

Omistajan kertomaa:

"Nero on iloinen ja seurallinen.
Utelias joskin hieman arka mutta hieman jännättyä, täysillä mukana.
Perheen paimen! Todella kova paimennusvietti joka näkyy niin sisällä, pihassa ja lenkillä: jos Nero päättää että tuonne ei olla menossa, niin se menee poikittain eteen ja ohjaa toiseen suuntaan. Toinen paimentamiseen liittyvä asia on "lauman tarkkaileminen",  on tärkeää tietää, missä kaikki on ja niitä täytyy pitää silmällä aina nukkumaan menoon saakka (saatella sänkyyn asti).


Nero on todellinen herkkusuu: vain tietyn merkkinen juusto on tarpeeksi hyvää ja kala sekä ruisleipä on suurinta herkkua.
Nero tykkää ulkoilla ja mitä pahempi "koiranilma", sitä innokkaammin se on ulkona hämmästelemässä. Sisälle tullessa se onkin sellainen lumimies ja sen lumen voi puistaa vasta tietenkin olohuoneessa.

Neron mieluisin lelu on "möllipallo" (karvainen vinkupallo) jonkan kanssa pitää pelata päivittäin. Ja siihen on haettava joku perheenjäsen mukaan.
Autoilu on tärkeää ja kun vain autonavaimet kilisevät on Nero ensimmäisenä ovella menossa.
Kotiväen ollessa hetkenkin poissa kotoa on vastaanotto "puheineen", haleineen ja pusuineen todella lämmin."